De Golden Buzzer

  • juli 5, 2019

Weet je wat ik het mooist vind aan competities, wedstrijden of finales? Maakt niet uit wat voor uitdaging het ook kan zijn, die mensen aangaan om een prestatie neer te zetten.

Het gaat me niet zozeer om de prestatie an sich. Wat mij juist zo ontroert is de waardering, het applaus, die verbazingwekkende verwondering op het gezicht van een deelnemer. Die golden buzzer, de prijsuitreiking. Niet de prestatie maar de beloning, dat vind ik het mooist!

Ik vind het heel knap dat Rafaël Nadal 12 keer één en hetzelfde Grandslamtoernooi gewonnen heeft, maar wat ik het allermooist vind is de prijsuitreiking. Daar ga ik even voor zitten. Die emoties, dat gevoel te zien van een winnaar. De woorden van dank en waardering die gesproken worden. Soms laat ik de wedstrijd voor wat het is en bekijk ik alleen het einde om te zien wie er gewonnen heeft en … de prijsuitreiking!

Het feit dat God jou ‘meer dan overwinnaar’ noemt, is niet gebaseerd op wat je doet. Hij noemt jou een winnaar omdat Hij vanuit Zichzelf zo ontzettend veel van je houdt.

Hij is zo ontzettend blij met jou, Hij geniet intens van jou. Ook als Hij je bezig ziet! Maar nog veel meer als Hij je stem hoort, ‘dank U Vader, dat ik een winnaar ben’.

God geeft jou voortdurend die erkenning, dat applaus, dat gejuich. Hij doet niets liever dan jou die golden buzzer geven. Hij geeft jou die prijs! Voortdurend spreekt Hij woorden van waardering tot je.

God schaamt Zich niet voor Zijn emoties, die Hij laat zien als Hij Zijn trots over jou uitspreekt, als Hij jou die prijs geeft. Hij draait Zijn hoofd niet van jou weg om Zijn emoties de baas te blijven. Hij wil je zien, face to face. Hij is zó blij met jou!

Zijn hele wezen draait om jou, alsof jij de enige op deze aarde bent. Jij bent het voorwerp van Zijn liefde! Jij bent echt degene die Hij aan Zijn hart wil.

Hij wil die hele speciale intimiteit met jou! Dat deel wat Hij alleen aan jou heeft gegeven. Jij bent daarom zo uniek. Met de meest persoonlijke en individuele zorg en liefde heeft Hij jou geschapen!

Hij gaat voorop in jouw strijd, Hij voert de strijd. Voor jou! Jij mag rusten. Hij heeft de overwinning behaald, voor jou! Zonder strijd geen overwinning, toch? Ik geloof meer ‘Door te rusten is overwinning gegarandeerd!’ God, jouw Vader strijdt voor je en jij mag rusten! Hij noemt je niet alleen een winnaar, maar Hij geeft je ook alle credits die alleen jou toekomen. Hij behandelt je als ‘De winnaar!’ Hij geeft je de volle erkenning en straks een eeuwige erfenis. Vertrouw Vader God!

Liefs,
Jan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.Privacybeleid