Waarom wachten?

  • juli 5, 2019

Hoe je het ook wendt of keert, menselijkerwijs gesproken zullen we allemaal een keer komen te sterven. Op een begrafenis worden de mooiste herinneringen naar boven gehaald en dat is ook heel mooi, bijzonder en terecht.

Maar is het daarom niet nog fantastischer als we nu, in het leven, elkaar aanspreken op het mooie wat we met ons meedragen. Ieder mens is uniek en heeft zoveel mooie eigenschappen waar hij of zij mee gecomplimenteerd mag worden.

Een glimlach, een positief en lief woord, een compliment, het is een van de mooiste dingen die je kunt doen. Het is een principe van Gods Koninkrijk! Je zet er zoveel mee in beweging in het leven van die ene, van jezelf en bovenal in de geestelijke wereld.

Mijn vergelijking is misschien een uiterste van dood en leven, maar, ‘waarom wachten’ met het uitspreken van een lief en positief woord naar de ander.

Dat is wat mij zo raakt in Johannes 16:13, ‘… maar wat Hij gehoord zal hebben, …’. Het gaat hier over de Heilige Geest. Wat is het dat Hij heeft gehoord? Ik geloof dat Hij volmaakt hoort wat de Vader en de Zoon tegen elkaar over jou zeggen en maakt het aan jou bekend.

Maak je daar eens een voorstelling van. De Vader en de Zoon Die zo zielsveel van jou houden, Ze spreken, zingen en dansen het allermooiste over jou uit en de Heilige Geest maakt het aan jou bekend. Hij laat het landen in je kostbare hart! De Vader en de Zoon rekenen je niet af op wat je allemaal verkeerd doet, maar ze zijn op zoek naar het mooie in jou.

Dat is nou het leven door en met de Heilige Geest, zo heerlijk mooi. Je hoort dan een overvloed aan wat de Vader en de Zoon over jou denken, zeggen en zingen. Het zal je oprichten, het zal je bemoedigen. Het haalt je uit de put. Het brengt je hogerop, in de intimiteit met God. Het maakt je onwankelbaar en onaantastbaar voor de boze.

Het is ook het enige wat de leugen teniet doet. Niet jouw strijden en vechten tegen de leugen maar het horen en omarmen van de Waarheid over jou zal je een overwinnaar doen zijn. Jij bent een overwinnaar!

Liefs,
Jan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.Privacybeleid